25 jaar
Vliegverwachtingen

 Wat is paragliding ?

Paragliding, ook wel schermvliegen of parapente-vliegen genoemd, komt van het parachute springen. In tegenstelling tot een parachute die er voor zorgt dat de val afgeremd wordt, gaat het er bij paragliding juist om zolang mogelijk in de lucht te blijven, VLIEGEN dus. En het mooiste is dan om ook nog eens een reis door de lucht te maken langs bergmassieven en over valleien heen. Dat noemen we overlandvliegen.

Paragliding is de meest eenvoudige en natuurlijke vorm van vliegen. De bontgekleurde schermen die bij paragliding gebruikt worden, zijn sierlijke vleugels die langzaam en geruisloos door de lucht zweven. Het scherm bestaat slechts uit textiel en lijnen: het lichtgewicht hi-tech materiaal past moeiteloos in een rugzak, is gemakkelijk te transporteren en weegt slechts zes à zeven kilo.

Een parapentevlucht is een tocht door de derde dimensie voor lichaam en geest. Paragliding is het uitkomen van de oeroude droom van Icarus en geeft je als piloot het ultieme gevoel van vrijheid.

Paragliden werd aanvankelijk alleen in de bergen beoefend, maar dankzij de lier-methode die door onze school werd uitgevonden, wordt ook in Nederland praktisch ieder weekend gevlogen. Daarnaast is het duinsoaren aan de Nederlandse kust een volwassen manier van parapente vliegen geworden. Hierbij kun je bij goede wind vele uren boven de Nederlandse duinen vliegen.

Ga met ons mee en beleef deze unieke sensatie!

Interessante video's

Overlandvliegen met een paraglider


Fabricageproces van een paraglider