25 jaar
Vliegverwachtingen
Language: NL | EN

 Tandemvlucht in Nederland

Vliegen is een droom van velen! Dankzij de paragliding sport is deze oudste wens van mensen werkelijkheid geworden. Voor degenen die zoiets willen beleven zonder enige voorbereiding of een gerichte opleiding biedt Paragliding België de mogelijkheid om met een ervaren en bevoegde instructeur een duo-vlucht (een tandemvlucht) te maken. Na slechts een paar stappen trekt de lierkabel je de lucht in en begint je vlucht. Zo rond de 200 à 300 meter ontkoppel je en kun je zo vrij als een vogel rondvliegen. Natuurlijk mag jij daarbij ook sturen als je dat wilt! De duur van je vlucht wordt voornamelijk bepaald door de aan- of afwezigheid van thermiek (stijgende lucht) en kan varieren van enkele minuten tot een half uur, helaas hebben wij dat niet in de hand. Hoe dan ook we garanderen je een onvergetelijke ervaring!!

Is een tandemvlucht iets voor u? Lees dan onderstaande tekst aub aandachtig door. Het kan natuurlijk zijn dat er daarna iets niet helemaal duidelijk is. In dat geval is de kans groot dat het antwoord staat bij de veelgestelde vragen.

Tandemvlucht kado doen?
Als je iemand een tandemvlucht kado wilt doen, kun je een tandemvlucht kadobon bestellen in onze webshop. Betalen gaat heel gemakkelijk via iDeal. De prijs van de bon is inclusief verzendkosten.

Hoe kan ik een vlucht regelen?
Om met ons te vliegen, moet je twee dingen regelen: Je reservering en je betaling. Beiden worden hieronder toegelicht. Ook moet je onze vliegverwachtingen in de gaten houden: vanwege de weersafhankelijkheid besluiten we pas op de dag zelf om 08:30 uur of we gaan vliegen. Zie daarvoor de alinea “algemene informatie”.

Reservering
Wij werken met een winter en een zomerseizoen. Afhankelijk van het seizoen geldt een andere werkwijze qua reserveren, vliegbare dagen en locatie.

Zomerseizoen (April t/m Oktober):

 • We vliegen in principe elke zaterdag en zondag en meestal één doordeweeksedag.
 • In deze periode is het noodzakelijk om voor de weekenden via ons online reserveringssysteem een tandemvlucht te reserveren. Je kunt dit al weken vantevoren doen.
 • Voor doordeweekse dagen kun je pas in de week zelf vanaf maandagavond reserveren. Kijk daartoe bij de vliegverwachtingen voor de betreffende week. Hier staat dan een link waarmee je je tandemvlucht voor de doordeweekse dag kunt reserveren.
 • Locatie: we vliegen in deze periode alleen in Houten (Nederland).

Winterseizoen (November t/m Februari):

 • We vliegen regelmatig in het weekend en soms ook doordeweeks. In de winter is het weer wisselvalliger, lastiger te voorspellen en dus voor ons minder goed te plannen.
 • We maken elke maandagavond bij vliegverwachtingen bekend welke dagen we van plan zijn te gaan vliegen, dit geldt zowel voor de weekend dagen als voor doordeweekse dagen.
 • Je kunt dus NIET al weken vantevoren reserveren zoals in de zomer.
 • Indien we vliegplannen hebben, kun je dus pas vanaf maandagavond een reservering maken. Kijk daartoe bij de vliegverwachtingen voor de betreffende week. Hier staat dan een link waarmee je je tandemvlucht voor een dag kunt reserveren.
 • Locatie: we vliegen in deze periode alleen op Terlet (Nederland).

Betaling
Behalve dat we graag willen weten wanneer je wilt komen vliegen, ontvangen we ook graag de betaling van je. Een reservering is dus niet een bewijs van betaling.

Bij ons kun je kiezen uit drie betalingswijzen:

 • een kadobon uit onze webshop (waarvan de uitgifte datum op het moment van de reservering minder dan twee jaar geleden is)
 • een kadobon van Surprise Factory (waarvan de geldig-tot datum nog niet bereikt is op het moment van je tandemvlucht)
 • cash / PIN - gepaste betaling ter plekke

Als je naar ons veld komt om je vlucht te maken neem je dus altijd drie dingen mee:

 1. je kadobon (de originele bon, een kopie of scan kunnen we niet aannemen) of cash geld /PIN (zie tarieven) om je vlucht te betalen
 2. € 3 cash geld of PIN voor de veldbijdrage (zie hieronder)
 3. een bewijs van je reservering (mag ook op je telefoon)

Algemene informatie

 • De tandemvluchten worden uitgevoerd door Paragliding Holland op een van haar lierterreinen.
 • Elke maandagavond maken wij bij vliegverwachtingen onze vliegagenda voor de aankomende week bekend.
 • Op de dag van je vlucht moet je vanaf 8.30u op onze website kijken bij vliegverwachtingen (rechtsboven op de website) of het vliegbaar is en of er eventueel nog bijzondere omstandigheden zijn. Kijk altijd vlak voordat je vertrekt nogmaals, het is denkbaar dat we gedurende de dag moeten annuleren als het weer zich anders ontwikkelt dan voorspeld.
 • Behalve de kosten van een tandemvlucht (of inleveren van de kadobon) betaalt iedereen die vliegt contant ter plaatse een bijdrage van € 3 per vlucht die wij moeten afdragen aan de veldeigenaar.
 • We vliegen nooit op maandagen. Ook vliegen we niet in de maand Maart.
 • Paragliding is een weersafhankelijke sport. We kunnen alleen vliegen bij geschikt weer, een flexibele instelling is dus vereist!
 • Op onze tandemvluchten zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing.

Waardecheque bijna verlopen? Mocht je een waardecheque van SurpriseFactory hebben die binnenkort verloopt, dan kun je die per post naar ons toesturen. Wij sturen je dan weer een vervangende waardebon terug die twee jaar geldig is. Zie voor een uitleg van deze procedure en alle overige vragen onze veelgestelde vragen.

Tarieven

Tandemvlucht in Nederland: € 60
Bijdrage boer (ter plaatse betalen): € 3

Online tandemvlucht reserveren

Reserveer je tandemvlucht via ons online reserveringssysteem.


Veel gestelde vragen

 • Wat kan ik doen als mijn bon bijna verloopt?
 • Hoe weet ik of er gevlogen wordt?
 • Waar wordt er gevlogen?
 • Hoe zit het met parkeren?

Lees al onze meest gestelde vragen  Lierterreinen in Nederland

Lierterrein Houten

Ons lierterrein in Houten ligt centraal in het land en midden in de prachtige boeren landerijen van het eiland van Schalkwijk. Het uitzicht vanuit de lucht over de polders en de lek is prachtig mooi! De lierbaan is ca. 1 km lang dus je komt lekker hoog met de lier. Door de kleigrond is het hier in het voorjaar en de zomer regelmatig thermisch en worden er vaak lange vluchten gemaakt.

Lees meer over Houten 


Lierterrein Terlet

In de periode van 1 November tot eind Februari zijn we te gast op het prachtige en mega grote Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet. Het terrein heeft lierbanen voor verschillende windrichtingen, varierend in lengte van 1000 - 1400 meter. Door de droge zandgrond is er vanaf het voorjaar doorgaans goede thermiek te vinden. Het uitzicht is er prachtig en restaurant 'de Thermiekbel' ligt naast de lierbaan!

Lees meer over Terlet