25 jaar
Vliegverwachtingen

 Verzekeringen

Paragliding is en blijft een risico sport en het is daarom van groot belang dat je goed verzekerd bent tijdens het beoefenen van de sport. Bij Paragliding Holland kun je alle benodigde verzekeringen afsluiten.

Reisverzekering
Voor alle opleidingen in het buitenland is het verplicht een reisverzekering te hebben die vliegsporten niet uitsluit. Zonder geldige reisverzekering kun je niet deelnemen aan onze cursussen in de bergen. De gegevens van je verzekering moet je invullen op het verzekerings- en disclaimerformulier en op de eerste dag van je cursus overhandigen aan het instructieteam.

Veel standaard reisverzekeringen kennen uitsluitingen als het gaat om avontuurlijke sporten. Paragliding België biedt in samenwerking met de Europeesche verzekeringen een reisverzekering met parapente dekking. Wij ontvangen voor het afsluiten van verzekeringen een provisie van de Europeesche verzekeringen. Wij sluiten standaard de 'comfort' dekking af met als extra dekkingen: bagage, geneeskundige kosten en ongevallen. Schade aan gehuurde materialen valt echter niet onder de dekking van de reisverzekering. Tevens is de bagage clausule niet van toepassing op paragliding materialen, maar alleen op je normale bagage. In de algemene voorwaarden hiernaast kun je vinden tot welke bedragen je verzekerd bent. Tevens vind je hiernaast de zogenaamde verzekeringskaart met een korte samenvatting van de inhoud van deze verzekering.

BELANGRIJK:

  • de geneeskundige kosten dekking gaat er vanuit dat je een Nederlandse zorgverzekering hebt! Indien je een niet-Nederlandse zorgverzekering hebt dan zul je goed moeten navragen bij jouw zorgverzekering hoe het zit met de dekking van eventuele medische kosten voortvloeiend uit een (paragliding) ongeval in het buitenland. Bij sommige landen is dit standaard mee verzekerd in de zorgverzekering, bij andere landen weer niet.
  • Deze reisverzekering biedt alleen dekking wanneer je je gehele reis vanaf vertrek tot thuiskomst verzekerd. Je reisdagen van en naar huis dienen dus ook verzekerd te zijn en als je al een week eerder vertrekt op vakantie, dan moet je ook die week mee verzekeren. Doe je dit niet dan biedt deze verzekering geen dekking. Zie ook de verzekeringsvoorwaarden van de Europeesche hiernaast.

De kosten van de reisverzekering bedragen € 3.85 per dag (bij werelddekking € 4.50 per dag). Bij afsluiting van een reisverzekering moet je rekening houden met € 3.50 poliskosten per persoon/polis.

Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je zo'n verzekering wenst af te sluiten en voor welke dagen.

Indien je een klacht hebt over de verzekering van de Europeesche dan kun je hiervoor terecht op hun website.

Annuleringsverzekering
Er is niks zo vervelend als het moeten annuleren van de cursus en toch opdraaien voor alle kosten. Om dit risico te vermijden raden we je aan om goed te controleren of je een annuleringsverzekering hebt die de kosten van de cursus dekken. Helaas is het niet mogelijk om deze via ons af te sluiten.