25 jaar
Vliegverwachtingen
Direct naar: Alle tarieven

 (Half) Gevorderde bergcursus

Paragliding Holland organiseert al 25 jaar paragliding cursussen in de bergen: de ideale combinatie tussen een leuke vakantie en een goede paragliding opleiding! Prachtige uitzichten, thermieken richting de wolken en urenlang rondzweven door de frisse berglucht. Vliegen is een droom en ook jij kunt dat leren!

Voor wie?
De (half)gevorderde bergcursus is voor iedereen die reeds een paar vluchten in de bergen of aan de lier gemaakt heeft. Heb je nog helemaal geen ervaring en wil je beginnen met vliegen, dan kun je je inschrijven voor een basis bergcursus of een basis liercursus. Je kunt dus ook mee naar de bergen als je nog helemaal geen ervaring hebt. In ons programma overzicht staat duidelijk vermeld welke cursussen ook voor beginners geschikt zijn. Dus ga mee en beleef een uniek avontuur!

Inhoud cursus
Het doel van onze (half)gevorderde bergcursus is om je op te leiden tot volwaardig brevet 2 piloot die in staat is om op een verantwoorde en veilige manier zelfstandig te vliegen in de bergen. We zullen hierbij onder meer aandacht besteden aan:

  • Meteorologie: kunnen inschatten onder welke omstandigheden verantwoord kan worden gevlogen.
  • Starttechniek: het beheersen van een goede voorwaartse en achterwaartse starttechniek.
  • Vliegoefeningen: PaHo besteedt veel aandacht aan het doen van oefeningen in de lucht. Het is doel is om je glider te leren kennen en goed voorbereid te zijn voor dingen die je in de lucht kunt tegenkomen.
  • Thermiek: wat is thermiek, hoe kun je goed thermieken, wat zijn de risico's van thermieken en hoe ga je daarmee om?
  • Landingstechniek: leren zelfstandig landen onder verschillende omstandigheden en op verschillende plekken is een belangrijk onderdeel van je opleiding tot zelfstandig piloot.
  • Theoretische kennis: wanneer het niet vliegbaar is, besteden we aandacht aan theorie over meteo, materialen, aerodynamica, etc. Kennis hiervan draagt zonder meer bij aan je eigen veiligheid.

PaHo Filosofie
Paragliding Holland werkt met kleine groepen (max 15 personen) met minimaal 3 ervaren Nederlandse instructeurs. Hierdoor ben jij verzekerd van individuele aandacht, een goede opleiding op maat en kun je zo veel mogelijk vliegen. Als het vliegbaar is, vliegen we bij PaHo! Bij ons geen groepen van 30 personen met slechts 2 instructeurs die je nauwelijks begeleiden in de lucht.

Inschrijven

Inschrijven voor een bergcursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze bergcursussen en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse bergcursus:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 775
6 daagse begeleiding bergcursus:
incl. begeleiding, excl. materiaalhuur
€ 400
Tarieven materiaalhuur: 
Huur paraglider per dag: € 40
Huur harnas per dag: € 15
Huur helm per dag: € 3.75
Huur radio per dag: € 3.75
Huur vario per dag: € 6
Piloten met brevet B2 of B3 en piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op korting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.