25 jaar
Vliegverwachtingen

 Houten (Schalkwijk) lierterrein

Centraal in het land gelegen, dichtbij Utrecht en Amsterdam, ligt één van de lierterreinen van onze zusterorganisatie Paragliding Holland. Het terrein is schitterend gelegen nabij de lekdijk en Culemborg. Het uitzicht vanuit de lucht over de Lek en het boerenland er omheen is prachtig! We zijn hier te gast bij Arie en Helma van Bennekom, die van hun lierterrein altijd een vliegfeest maken: zo hebben ze bijvoorbeeld een prachtig paragliding terras waar je onder het genot van een drankje alle vliegactiviteiten kunt zien.

Regels
Het lierterrein in Houten ligt onder de aanvliegroute van Schiphol die vanaf FL055 begint (ongeveer 1700m). De preciese hoogte van de aanvliegroute is afhankelijk van de luchtdruk (flight levels zijn gebaseerd op luchtdruk) en dus hanteren wij om veiligheidsredenen een maximale hoogte van 1400m. En zo hoog komen we regelmatig want door de kleigrond is het hier in het voorjaar en de zomer regelmatig thermisch en worden er vaak duurvluchten gemaakt.

  • Laat geen rommel achter op het veld, ook geen sigarettenpeuken!
  • Parkeren kan op het speciaal daarvoor aangelegde parkeerterrein vlak naast het lierterrein, volg daarvoor de bordjes. Aub NIET parkeren op het erf van de boerderij.
  • Aub geen honden meenemen.
  • Iedereen betaalt ter plaatse € 7,- voor de boer, tandemklanten betalen € 2,50.
  • Er is een toilet aanwezig waar de vliegers gebruik van kunnen maken.
  • Het lierterrein is actief van 1 April - 31 oktober, daarvoor en daarna zijn de velden te nat om er gebruik van te kunnen maken.
  • Het maximaal aantal personen dat zich gelijktijdig op het lierterrein mag bevinden is 50 (i.v.m. onze gemeenteljke vergunning).
  • Indien aan de noordoost kant van het veld gestart wordt, zul je daarheen moeten lopen via de zijkant van het terrein. Onze quad wordt i.v.m. slijtage NIET gebruikt voor personenvervoer.

Lees hier meer over de procedures tijdens het lieren.

Openbaar vervoer
Het lierterrein is helaas niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

Adres & routeFamilie van Bennekom
Achterdijk 9
3998 NE Houten (Schalkwijk)

Klik op het kaartje voor een routebeschrijving in Google.


Orientatie lierterrein

Het terrein ligt zuidwest - noordoost.

N51° 58'.38'', E5° 10'.22''