25 jaar
Vliegverwachtingen

Terlet lierterrein

Paragliding Holland is super blij en vereerd dat we welkom zijn om in de winter te gaan lieren op het prachtige Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet! Vanaf 1 november tot eind Februari kunnen we van dit mega grote terrein gebruik maken voor onze winteractiviteiten. De lierbanen zijn voor Nederlandse begrippen echt bizar lang (max 1400m) en we hebben meerdere richtingen waarin we ons kunnen opstellen dus crosswind zou geen probleem meer moeten zijn. Hoe gaaf is dat?!!

Om in de toekomst ook welkom te blijven zullen we ons wel netjes moeten gedragen en ons aan de regels moeten houden van het lierterrein. Daarom dus aan een ieder die wil komen vliegen het dringende verzoek om kennis te nemen van de regels en procedures omtrent dit lierterrein. Behalve onderstaande regels, kun je rechtsonder op deze pagina ook twee pdf's downloaden met regels omtrent het vliegen op Terlet. We rekenen erop dat iedereen die naar het lierterrein komt zowel onderstaande als de regels in de genoemde pdf's naleeft.

Regels lierterrein Terlet

  • Laat geen rommel achter op het terrein, ook geen sigaretten peuken!
  • (Huis)dieren zijn NIET toegestaan!
  • 's Ochtends maken we op de website bij vliegverwachtingen bekend welke baan we gebruiken en waar er geparkeerd dient te worden.
  • Eenmaal op het terrein zul je de bordjes met ons logo en 'PaHo' erop moeten volgen om bij het parkeerterrein uit te komen dat we die dag gebruiken. Mochten we gedurende de dag naar een andere baan verkassen, dan passen we de website en de bordjes z.s.m. aan.
  • Rij uitsluitend op de (onverharde) wegen waar je via onze bordjes langs geleid wordt! Het is verboden om over een lierbaan heen te rijden, ook als dat een kortere route zou zijn.
  • Rij rustig en voorkom dat het te erg gaat stoffen.
  • Het is vanwege verstoring van het wild helaas verboden om lopend of fietsend het terrein te doorkruisen richting onze lierlocatie. Je kunt dus uitsluitend met de auto naar onze startplek komen!
  • Ieder piloot betaalt ter plaatse contant € 8 voor gebruik van het terrein, tandemklanten betalen € 3.
  • Aan het begin van het terrein is restaurant / cafe de Thermiekbel. Helaas is het restaurant op dit moment gesloten. Je kunt nog wel gebruik maken van de toiletten.

Een uitleg van de lierprocedures lees je hier.

Openbaar vervoer
Het lierterrein is helaas met het openbaar vervoer niet te bereiken.

Adres & routeLierterrein Terlet
Apeldoornseweg 203 34
6816 SM Arnhem

Klik op het kaartje voor een routebeschrijving in Google.


Orientatie lierterrein

We hebben een N - Z en een O-W baan.

N52.060635, E05.937834


Regels & procedures Terlet

Veldreglement Terlet
Vliegen van op en naar Terlet