25 jaar
Vliegverwachtingen

 Is paragliding veilig?

Zo hoog boven de grond met een stukje stof boven je? Is dat wel veilig?! Het antwoord is ja, mits je als piloot goed bent opgeleid en in staat bent op een juiste wijze op verschillende vliegsituaties te reageren. Daarnaast is het goed kunnen inschatten van de weersomstandigheden eveneens van groot belang bij het veilig beoefenen van de sport.

In onze cursussen wordt aan dit alles uitgebreid aandacht besteed. Het materiaal dat we gebruiken is in ieder geval overveilig. De moderne paraglider is van hightech materialen gemaakt en jarenlange research op het gebied van onder meer aerodynamica, garanderen je een uiterst veilige vleugel. Wist je bijvoorbeeld dat één zo'n lijntje ongeveer 200kg kan dragen?

Samenvattend is het dus van groot belang dat je het paragliden leert bij een ervaren vliegschool die verstand heeft van zaken. Het instructieteam van Paragliding België heeft al meer dan 40 jaar (!!) vliegervaring en geeft al meer dan 25 jaar les in paragliden.

Wij helpen je graag aan de praktische en theoretische kennis om het parapente vliegen op een verantwoorde en veilige wijze te leren.

Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen met ons!

Interessante video's

Shock en loadtest paraglider