25 jaar
Vliegverwachtingen

 Basis soarcursus

In Nederland kun je fantastisch urenlang vliegen boven de duinen! 'Soaren' of 'duinsoaren', zoals we dit noemen, is een aparte tak van sport waar menig parapente piloot in Nederland volledig aan verslaafd is. Een laminaire (lees: gelijkmatige) wind botst tegen de duinen en veroorzaakt een dynamische lift waarop je urenlang kunt vliegen. Onze zusterorganisatie Paragliding Holland was de eerste Nederlandse school die soarcursussen organiseerde en is één van de weinige scholen waar je het KNVvL erkende soarbrevet kunt halen!

Voordat je op een veilige manier kunt leren duinsoaren heb je een goede starttechniek nodig. Tijdens de basis soarcursus ga je onder intensieve begeleiding van één van onze instructeurs een goede starttechniek aanleren. De basis soarcursus is in principe hetzelfde als onze techniekverbeteringscursus.

We werken met maximaal 2 cursisten per instructeur zodat je alle aandacht krijgt die nodig is om jou de perfecte schermbeheersing bij te brengen. Elke sessie duurt 3 uur en is altijd ergens op het strand. We hebben ook speciale kleine grondtrainings-gliders zodat we bij hardere wind ook goed uit de voeten kunnen.

Zaken die je gaat leren zijn bijvoorbeeld:

  • opzetten van je scherm, zowel voorwaarts als achterwaarts
  • kiten met je scherm
  • sturen zonder je handen te gebruiken
  • scherm beheersen met veel en weinig wind
  • de cobra starttechniek
  • het duin oplopen met een scherm boven je hoofd

De ene cursist leert deze zaken heel snel terwijl de andere daar meer tijd voor nodig heeft. Daarom bieden we deze module aan in blokken van 3 uur. Als je geslaagd bent voor deze cursus, kun je doorstromen naar de soarcursus waarbij je echt gaat vliegen.

Indien je interesse hebt in een basis soarcursus / techniekverbeteringscursus dan kun je contact opnemen per telefoon of per . We noteren je dan voor de cursus en e-mailen je bij de eerste gelegenheid die we zien voor een sessie.

Tarieven

Basis soarcursus:
met PaHo materiaal, blok van 3 uur
€ 130

Datum en locatie

Datum wordt in samenspraak met de cursist bepaald. Locatie is altijd ergens op het strand, doorgaans Wijk aan Zee of Langevelderslag, soms ook Wassenaarse slag. Het is onze intentie een snelle doorlooptijd te hebben, dus we willen regelmatig gaan!