25 jaar
Vliegverwachtingen

Pilot Boosterweek

Wil je als piloot eens een grote stap vooruit zetten of kun je wel een skill booster gebruiken? Dan is een zogenaamde Pilot Boosterweek de perfecte vliegweek voor je! Een Booster cursus bestaat niet alleen uit een cursusweek in de bergen, maar omvat ook een simulator training in Nederland waar we gaan werken aan je landingskills plus een uitgebreide persoonlijke intake om samen te bepalen wat jouw leerdoelen zijn. De cursus wordt gegeven door Jeroen Buis, instructeur bij onze school.

We beginnen in Nederland....
Zoals gezegd beginnen we met een persoonlijke intake om te kijken waar jij als piloot staat en welke skills wel een booster kunnen gebruiken. Over het algemeen zien we dat piloten die al enige tijd niet meer gevlogen hebben, of maar 1 week per jaar vliegen, vooral ervaring en vertrouwen missen bij de start en landing. Je landingen gaan we uitgebreid in Nederland oefenen in de VR-simulator van Flightcoach: hier kun je in korte tijd zeer natuurgetrouw veel landingen oefenen. Ideaal dus om meer vertrouwen te krijgen bij het landen en dit verder te perfectioneren met verschillende omstandigheden.

En dan naar de bergen!
Vervolgens gaan we in het voorjaar (zie ons programma) naar een mooie vliegplek in de bergen waar we zowel eenvoudige vluchten kunnen maken, maar ook goed kunnen thermiek- en overlandvliegen (mits je B2 hebt natuurlijk). De locatie is flexibel en wordt ca. 1 week voor de cursusdatum bepaald aan de hand van de weersvoorspellingen. Mogelijke locaties: Feltre, Bassano, Ivrea, Gemona, Annecy, Chabre. Tijdens de cursus is er ook aandacht voor gevorderden theorie zoals B3 oefeningen, cravats, thermieken en overlandvliegen. Een unieke vliegweek dus om jouw skills een goede booster te geven!

Voor wie?
Deze week is voor piloten die tegen hun brevet aan zitten of wel al hun brevet hebben, maar vinden dat ze te weinig vliegen of te weinig voortgang boeken. Of misschien heb je al een tijdje niet gevlogen en twijfel je hoe je weer kan beginnen. Je moet wel over een eigen vlieguitrusting beschikken om met deze cursus mee te kunnen doen. De groepsgrootte bedraagt maximaal 10 piloten.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Pilot Boosterweek gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Pilot Boosterweek en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

Pilot Booster week:
Vliegweek in de bergen
incl. 60 mins VR-Simulator
€ 675
Piloten die hun uitrusting bij ons hebben gekocht, hebben recht op klantkorting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten
  • Startgeld per week
  • Pendelbus naar de start


Accommodatie

Ca. een week voor vertrek wordt aan de hand van de weersvoorspellingen de locatie bepaald en zullen we ook bekendmaken waar we gaan verblijven met de groep. Aangezien de reis in het voorjaar is, zullen we weinig last hebben van volle accommodaties.


Hoe kom ik er?

De locaties die we kiezen zijn allemaal prima in een dag met de auto bereikbaar. We proberen locaties te nemen waar een shuttle bus rijdt zodat we het vervoer naar de startplek al geregeld hebben. De kosten daarvan dien je zelf nog ter plekke te betalen.


 Download Reisnotities

Je kunt de van toepassing zijnde reisnotities vinden bij de desbetreffende locatie. In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes. Mochten we naar een locatie gaan die niet op onze locatiepagina staat dan ontvang je uiteraard alle relevante informatie per e-mail.