25 jaar
Vliegverwachtingen

 Ahornach - Italië

Paragliding België heeft een prachtige vliegstek gevonden in een zijdal van 't Pustertal, een zeer geliefde vakantieplek in Zuid-Tirol, Italië. Ahornach is een prachtige plek om les te geven: mooie ruime take-off, grote landing en gunstige vliegcondities. De omgeving is hier ook schitterend: we zitten precies op de grens van het indrukwekkende besneeuwde Alpen hoofdmassief richting het noorden en de overweldigende Dolomiten range richting het zuiden.

Let op: in Italië moet je minimaal 16 jaar zijn om te mogen paragliden! Als je jonger dan 16 jaar bent kun je dus niet meedoen aan onze cursussen in Italië. Slovenië is dan wel een goede optie voor je.

Ruime keuze aan vliegstekken!
Ahornach is onze huisstek en is gemakkelijk met de auto bereikbaar. Vanuit Ahornach kunnen we super mooie uitstapjes doen zoals bijvoorbeeld naar Speikboden, een geweldig mooie take-off die met een kabelbaan en stoeltjeslift bereikbaar is. Speikboden is een beroemde stek voor overlandvliegen en vanaf hier zijn mega vluchten door de Alpen heen gemaakt. Bij noord wind verkassen we naar de Kronplatz: een prachtige berg net achter Bruneck waar je eveneens met een kabelbaan omhoog kunt. De Kronplatz heeft verschillende starts, met een ruime landing beneden in het dal. En als dat nog niet genoeg is kunnen we ook nog vliegen bij Gais en Pfalzen. Genoeg afwisseling dus!

Leuk vakantiegebied
Ook voor je familie is dit een erg leuk vakantiegebied! We zitten vlakbij de stad Bruneck waar alle faciliteiten aanwezig zijn, leuke restaurantjes (lekker Italiaans eten!), shoppen, etc. En we zitten precies op de grens van de Alpen en de Dolomiten. Vanaf hier maak je gemakkelijk dagtochten naar bijvoorbeeld de beroemde Tre Cine (Dolomiten) of het prachtige Ahrntal (Alpen). Voor gasten in dit gebied is het openbaar vervoer doorgaans gratis - dat maakt het super makkelijk om alles te bezoeken!

Comfortabel verblijf
We verblijven met zijn allen in het leuke en betaalbare Gasthof Toblhof. Dit hotelletje ligt onderaan de berg, in de buurt van de landing en onderweg richting de take-off van Ahornach en biedt veel comfort voor weinig geld. Halfpension (overnachting, ontbijt en avondeten) kost slechts 55 euro p.p. op basis van een 2-persoonskamer. Het eten is er super en ruim voorradig! Als je liever gaat kamperen dan is er een nieuwe camping in Sand im Taufers, vlak in de buurt van de landing: Sandgold Alpina Glmaping. Vanaf de camping is het ca. 5 minuten rijden naar Toblhof waar we verzamelen.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Ahornach cursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Ahornach cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse (beginners) bergcursus:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 775
6 daagse begeleiding bergcursus :
excl. materiaalhuur
€ 400
Piloten die alleen begeleiding boeken kunnen een deel van hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten met brevet B2/B3 en piloten die hun uitrusting bij ons hebben gekocht, hebben recht op korting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Startgeld per week: € 30
  • Busritjes: €6,- per vlucht
  • Kabelbaan naar de start


Accommodatie

Het instructieteam verblijft bij Gasthof Toblhof, een leuk hotelletje vlakbij onze huisstek Ahornach. Overnachting met ontbijt en super lekker en uitgebreid avondeten kost slechts 55 euro p.p..


Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je prima met de auto binnen een dag naar Ahornach rijden. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Innsbruck. Je kunt ook op Venetie vliegen en dan een auto huren, het is dan nog wel ca. 3,5 uur rijden.


 Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.