25 jaar
Vliegverwachtingen

 Kan ik dat?

Paragliding is een volwassen vliegsport die door iedereen vanaf 14 jaar relatief snel en gemakkelijk te leren is. Je hoeft niet over veel kracht te beschikken om de sport te kunnen leren en enige voorkennis is absoluut niet noodzakelijk! Mocht je wat ervaring hebben in kiten, kitesurfen, zeilen, of andere wind gerelateerde sporten dan zal dit je zeker helpen, maar noodzakelijk is het niet.

De uitrusting die je bij de cursus krijgt is afgestemd op jouw gewicht en ervaring. Het maakt dus ook niet uit of je 45kg of 110kg weegt en of je al ervaring hebt of een complete beginner bent. Wij zorgen ervoor dat je de juiste set krijgt, zodat je het vliegen zo snel mogelijk en zo veilig mogelijk leert.

Na onze jarenlange ervaring in lesgeven zijn we ervan overtuigd dat iedereen het kan leren, jong of oud. Onze jongste cursist is 14 jaar en onze oudste over de 70! Ook jij kunt het dus leren!!!

Het is voor onze cursisten vaak nauwelijks te bevatten dat ze na een korte vooropleiding ineens al 'solo' vliegen op 300m hoogte alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En het leuke van paragliding is dat je nooit uitgeleerd bent en nooit te oud bent om ermee te beginnen!

Mocht je om wat voor reden dan ook nog twijfelen of deze sport wat voor jou is, neem dan contact met ons op of kom eens langs zodat je ons al je vragen kunt stellen.

Basis bergcursus paragliden

Onze beginnerscursus in de bergen combineert een vliegende start van je paragliding carriere met een super leuke vakantie! Ga mee en spreid je vleugels!

Meer informatie basis bergcursus 


Basis liercursus paragliden

Ook in Nederland kun je goed leren vliegen! Met een lier wordt je opgetrokken naar 300 meter hoog en zie je hoe mooi ons landje er van boven uitziet.

Meer informatie basis liercursus 


Paragliding lierterrein Schalkwijk