25 jaar
Vliegverwachtingen

 Aanvragen brevetten

Hieronder kun je lezen hoe de aanvraagprocedure voor brevetten in zijn werk gaat. Lees dit a.u.b. aandachtig door alvorens ons te e-mailen met vragen.

Brevet 1
Het officiële KNVvL brevet 1 moet je aanvragen via de KNVvL en kost 30 euro inclusief aspirant lidmaatschap voor een jaar van de KNVvL. We benadrukken dat je alleen deel kunt nemen aan het landelijke theorie-examen brevet 2 als je in het bezit bent van het officiële KNVvL brevet 1 én lid bent van de KNVvL. Om lid te worden verwijzen we je naar de website van de KNVvL.

Brevet 2 Lier en/of Berg
Het internationaal erkende brevet 2 moet je aanvragen bij de KNVvL. Om dit te kunnen doen moet je geslaagd zijn voor het landelijk brevet 2 theorie-examen , de verplichte takenlijst met goed gevolg hebben volbracht en in het bezit zijn van een luchtwaardigheidsverklaring Lier en/of Berg. Deze verklaring kun je aanvragen bij de school waar je je opleiding hebt genoten. Paragliding België verstrekt deze verklaring aan piloten waarvan wij vinden dat ze klaar zijn om op een veilige manier zelfstandig te gaan vliegen.

Brevet 3 Lier en/of Berg
Het internationaal erkende brevet 3 vraag je eveneens aan bij de KNVvL. Om dit te kunnen doen moet je geslaagd zijn voor het landelijk brevet 3 theorie-examen en moet je voldoen aan de praktijkeisen voor brevet 3. Voor een overzicht van de praktijkeisen verwijzen we naar het reglement schermvliegen dat je kunt downloaden van de KNVvL website.