25 jaar
Vliegverwachtingen

 Bassano - Italië

Wij zijn verslaafd geraakt aan het vliegen in Bassano! Dit super vlieggebied ligt helemaal aan de zuidkant van de Dolomiten en is dus niet gevoelig voor föhn (harde zuiden wind). Als het overal rot weer is, is het meestal nog prima vliegbaar in Bassano.

We hebben de keuze uit 5 startplekken, allemaal op de Monte Grappa berg: Stella (520m), Costa Lunga (750 m), Col Serai (970 m), Da Beppi (767 m) en Monte Grappa (1550 m), en twee landingsterreinen. Tijdens de cursus proberen we ook altijd om zoveel mogelijk verschillende stekken te vliegen. Alle startplekken zijn door de structuur van het landschap lekker thermisch en voor de (half)gevorderde piloot is het dan ook prima mogelijk om langere thermiekvluchten te maken.

De Monte Grappa is HET vliegparadijs van Italië. De bergen zijn in de omgeving van de Monte Grappa rond en glooiend, in tegenstelling tot de meer noordelijk gelegen Dolomieten waar je veel heftigere en turbulente thermiek kunt verwachten. Daarnaast worden de lager gelegen starts afgeschermd door het Monte Grappa massief waardoor je ook bij noordenwind hier nog goed kunt vliegen.

Bassano is prima geschikt voor zowel beginners als (half)gevorderden. De start- en landingsplekken zijn comfortabel en gemakkelijk met de auto te bereiken. We geven in dit gebied reguliere bergcursussen, maar ook thermiekcursussen.

Let op: in Italië moet je minimaal 16 jaar zijn om te mogen paragliden! Als je jonger dan 16 jaar bent kun je dus niet meedoen aan onze cursussen in Italië. Slovenië is dan wel een goede optie voor je.

Accommodatie
We verblijven met zijn allen in het super leuke paragliding hotel Tilly's (zie hieronder), vanwaar het hoofdlandingsterrein per voet gemakkelijk te bereiken is. We raden je ten zeerste aan om ook in dit hotel te verblijven, dat maakt de organisatie van de cursus een stuk gemakkelijker! De authentieke Italiaanse sfeer, prachtige natuur, het heerlijke eten en schitterende oude steden zorgen ervoor dat ook je niet vliegende vrienden of familie een onvergetelijke vakantie hebben. Bassano zelf is een erg leuk stadje en Venetië, Padova en Verona liggen bijvoorbeeld op een uurtje rijden.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Bassano cursussen gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Bassano cursussen en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven reguliere bergcursus

6 daagse (beginners) bergcursus:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 775
6 daagse begeleiding bergcursus :
excl. materiaalhuur
€ 400
Piloten die alleen begeleiding boeken kunnen een deel van hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten met brevet B2/B3 en piloten die hun uitrusting bij ons hebben gekocht, hebben recht op korting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Tarieven thermiekcursus

6 daagse thermiekcursus:
excl. materiaalhuur
€ 475
Piloten zonder eigen spullen kunnen (een deel van) hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten die hun uitrusting bij ons hebben gekocht, hebben recht op klantkorting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Tarieven Pilot Boosterweek

Pilot Boosterweek:
excl. materiaalhuur
€ 675
Piloten zonder eigen spullen kunnen (een deel van) hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten die hun uitrusting bij ons hebben gekocht, hebben recht op klantkorting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Startgeld per week: € 30
  • Busritjes: €7 - €13,- per vlucht


Accommodatie

Het instructieteam verblijft altijd in het gezellige en betaalbare Tilly's. Het is het leukste en het handigste als jij ook in Tilly's verblijft. Tarieven vind je op hun website. Tilly's ligt op loopafstand van het landingsterrein. Voor de kampeerders is er een kleine camping naast restaurant Antica Abbazia. Let op: het kan af en toe wat rumoerig zijn op de camping. Let op: je moet zelf je accommodatie regelen!


Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je er met de auto in een dag komen. Als je geen zin hebt in een lange rit kun je ook met KLM, Easyjet of Ryan Air vliegen naar Venetië en dan met de trein naar Bassano komen. Vandaar kun je met de bus naar Semonzo komen of een taxi pakken voor het laatste korte stukje. Als je op tijd boekt kun je meestal spotgoedkope tickets krijgen!


 Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.