25 jaar
Vliegverwachtingen

 Theoriecursus B3

Onze zusterorganisatie Paragliding Holland organiseert elk jaar een theorieavond over navigatie voor brevet 2 houders ter voorbereiding op het landelijke theorie-examen voor brevet 3. We benadrukken dat deze avond alleen over navigatie gaat! Op je examen krijg je ook alle B2 examenstof (nog eens) voor je kiezen, dus we raden je sterk aan om ook aan onze B2 theorieavonden deel te nemen!

Als je lekker wil thermieken of overland vliegen, dan zul je je ongetwijfeld wel eens afvragen waar, hoe hoog en wanneer je ergens mag vliegen? Het luchtruim is helaas niet overal vrij toegankelijk, en in Europa zelfs erg druk met allerlei vliegverkeer.

Om al dat verkeer veilig te scheiden is het noodzakelijk dat de lucht boven ons hoofd in gebieden is verdeeld met allemaal beperkingen en verkeersregels. Wat moeten we daarvan weten als schermvliegers en hoe kom je aan al deze informatie? Onze theorieavond gaat in op deze problematiek en is tevens een goede voorbereiding op het examen voor brevet 3 voor wat betreft navigatie, regels en luchtruim indeling.

De theorieavond wordt gehouden in de opleidingsruimte van PaHo in Wijk bij Duurstede (Nederland), begint om 19.30 uur en wordt verzorgd door een piloot van de grote luchtvaart die ook zelf schermvliegpiloot is.

Aanmelden voor de cursus gaat per .

Data theoriecursus B3

Najaar:

  • 30 oktober 2024

Inschrijven voor de cursus gaat per .

Tarieven

Theoriecursus B3
navigatie & luchtruim
€ 40