25 jaar
Vliegverwachtingen

 Tandem XC Coaching

Paragliding is een geweldige sport die ons de mogelijkheid biedt om te genieten van de prachtige uitzichten en het gevoel van vrijheid in de lucht. Maar soms kan het vliegen in thermiek of het maken van een langere en hogere vluchten overweldigend zijn voor minder ervaren piloten. Daarom biedt Paragliding Holland nu in samenwerking met Jaap Crezee berg tandem coachingvluchten aan. Jaap is één van onze meest ervaren tandempiloten. De beoogde doelgroepen zijn (half)gevorderde paraglidingpiloten die hun grenzen willen verleggen; piloten die langer of verder willen vliegen of beter willen worden in het begrijpen van de weersomstandigheden tijdens een overlandvlucht. Daarnaast zijn deze vluchten ook mogelijk voor niet-piloten, maar het is wel de bedoeling dat we hoog, lang en ver vliegen! Eventueel als bijzonder cadeau voor een niet vliegende partner, vriend of familielid? De coachingvluchten zijn ook mogelijk voor bestaande tandempiloten die beter willen leren thermieken of overlandvliegen. Dan gaat Jaap mee als passagier en krijg je 1 op 1 thermiek- en overlandbegeleiding (wel op je eigen uitrusting, Jaap neemt zijn eigen harnas mee).

Theorie en praktijk
Deze coachingvluchten zijn de perfecte manier om je vaardigheden als paraglidingpiloot te verbeteren en je zelfvertrouwen in de lucht te vergroten. Het programma omvat theorie en praktijk. In de ochtend beginnen we met een theoretische sessie over thermiek, XC en overlandvliegen en het uitgebreid bestuderen van het (vlieg)weer. Zodra we voldoende informatie over de vliegdag hebben opgedaan gaan we naar de beste take-off in de buurt en beoordelen we daar of de condities voldoen aan wat we op de take-off zouden moeten verwachten op basis van de weervoorspelling.

XC vliegen
Vervolgens zullen jij en Jaap samen de lucht in gaan om te vliegen en er het maximale uit te halen. Om vast te bijten in de thermiek en ons niet zomaar te laten tegenhouden door tegenwind of schaduw. Tijdens de vlucht checken we de omstandigheden om deze te bespreken. We beoordelen de condities in vergelijking met de weersvoorspelling. Het is een geweldige kans om te leren hoe je het weer kunt beoordelen en begrijpen hoe het van invloed is op je vlucht. Als het nodig is stellen we onze plannen bij aan de hand van de condities. Is het slechter, dan gaan we defensiever vliegen en zul je zien dat er vaak nog best veel mogelijk is. Is het beter dan voorspeld? Dan leggen we de spreekwoordelijke XC lat hoger. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen of om foto's en video-opnamen te maken. Ook nemen we voldoende eten en drinken mee. We vliegen zolang de passagier het volhoudt en de omstandigheden het toelaten. Dat komt soms neer op wel 8 uur vliegen - geweldig!

Debriefing
Na een mooie en lange vlucht, zullen jij en Jaap de vlucht analyseren en nabespreken. Dit is het moment om te reflecteren op wat je hebt geleerd en om na te denken over hoe je deze kennis vanaf nu zelf kunt toepassen. We bekijken de GPS tracklog op een computer om te kijken of we hier ook nog meer informatie uit kunnen halen. Zo kunnen we achteraf het weer ook nog even spiegelen aan de omstandigheden tijdens de vlucht.

Kosten en voorwaarden
Introductieprijs t/m september 2023 €365,- daarna €450,- voor een hele dag XC plezier. Let op: exclusief eventuele ophaalkosten na een landing verder van de startplaats. Mocht het onverhoopt gebeuren dat de omstandigheden op de dag dat we vliegen zo tegenvallen dat we minder dan 1 uur vliegen dan mag je later de dag inhalen tegen kostprijs (ritprijs omhoog rijden of lift ticket en eventueel geldende plaatselijke vliegkosten).Interesse gewekt? Neem contact op met het Paragliding Holland kantoor om te bespreken hoe we dit kunnen regelen en plannen. Laat je begeleiden naar nieuwe hoogten!

Disclaimer
Deze activiteit boek en betaal je rechtstreeks bij Jaap Crezee, de transactie/overeenkomst is dus tussen de deelnemer en Jaap Crezee. Paragliding België is geen partij in deze en biedt deze activiteit op haar website namens Jaap Crezee aan.

Tarieven

Tandem XC coaching:
introductieprijs t/m sept 2023
€ 365
Tandem XC coaching:
normaal tarief
€ 450

Datum en locatie

Datum en locatie worden in samenspraak tussen Jaap en de deelnemer bepaald. Neem contact op met Paragliding België dan brengen we jou in contact met Jaap.