25 jaar
Vliegverwachtingen
Direct naar: Tarieven

 Noodchute gooi & vouwdag

NB: mocht je niet op de noodchutedag kunnen komen dan kun je altijd op ons kantoor langskomen om je noodchute opnieuw te laten vouwen!

In Nederland moet elke paragliding piloot verplicht met een noodparachute in zijn harnas vliegen wanneer je hoger dan 100m vliegt. Het is een prettig gevoel om te weten dat zo'n 30 vierkante meter stof je uit extreme vliegsituaties kunt redden waarbij je hoofdscherm onbruikbaar geworden is.

Paragliding Holland organiseert elk voorjaar een noodparachute gooi-en vouwdag. Voor piloten met eigen materiaal is dit de ideale gelegenheid om hun reserve te gooien, te "luchten" en weer te (laten) vouwen. Ook voor piloten zonder eigen harnas is het een zeer nuttige en leerzame dag - Paragliding Holland neemt voldoende materiaal mee waarmee je kunt oefenen. We hangen je met harnas op in de ringen, zodat je eens kunt voelen hoe je een noodchute gooit. Hoe hard moet je eigenlijk trekken? Hoe gooi je de noodchute het beste weg? We raden iedere piloot aan om dit eens 'droog' te oefenen!!

Aanmelden gaat via deze link.

Let op: heb je een binnencontainer of noodchute die je niet bij PaHo hebt gekocht, neem dan even de gebruiksaanwijzing mee!

Naast het nuttige is er ook het aangename: het is altijd een gezellige middag waarbij je weer veel vliegvrienden tegenkomt en je vliegverhalen kunt uitwisselen. Kom aub niet allemaal op het laatste moment!

Tarieven

Noodchute gooi-en vouwdag:
met eigen koepel noodchute
€ 50
Noodchute gooi-en vouwdag:
met eigen square noodchute
€ 60
Noodchute gooi-en vouwdag:
met eigen beamer noodchute
€ 90
Noodchute gooi-en vouwdag:
met PaHo materiaal
€ 30

Datum en locatie

  • Zondag 24 maart 2024, van 11.00 - 17.00 uur

Aanmelden gaat via deze link.

Locatie:
Sportcentrum de Trits
Goeman Borgesiuslaan 2
3741 CR Baarn

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.