25 jaar
Vliegverwachtingen

 Steinfeld - Oostenrijk

Paragliding Holland heeft een prachtige vlieggebied in Karinthië, temidden van de schitterende Oostenrijkse Alpen, met knusse dorpjes, mooie meren en schitterende vliegstekken. De start- en landingsterreinen zijn zoals altijd in Oostenrijk ontzettend ruim, dus voor beginners is het hier ook ideaal vliegen.

We hebben in de dit gebied de keuze uit verschillende vliegstekken:

  • Rottenstein (640m): dit is onze prive vliegstek en ligt vlakbij de camping. Tijdens de cursus maken we het meeste gebruik van deze stek. Het landingsterrein ligt direct onder de start en is lekker ruim en zonder obstakels. De stek is op het zuiden gericht en regelmatig heb je er goede thermiekmogelijkheden.
  • Göriach (500m): deze stek ligt op ca. 20 minuten rijden vanaf de camping. Start en landing zijn erg gemakkelijk en groot. De stek ligt op het zuiden en geeft vaak leuke thermische vliegomstandigheden.
  • Goldeck (1600m): dit is een van de hoogste startplekken van Oostenrijk en is een unieke belevenis! We gaan met de kabelbaan omhoog naar de top van de Goldeck en kunnen dan in verschillende richtingen starten. Je vliegt over de prachtige Drau rivier en over de stad Spittal naar een enorm grote landing. Tijdens de cursus proberen we altijd minimaal 1 keer vanaf de Goldeck te vliegen.

Het vlieggebied is ook erg leuk voor je meereizende familie: de camping op de boerderij is altijd een gezellige (kinder)drukte en in de omgeving is heel veel te doen. We zitten bijvoorbeeld vlakbij de Weissensee of bij de Reisseck tandradbaan.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Steinfeld cursussen gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Steinfeld cursussen en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse (beginners) bergcursus:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 500,-
6 daagse begeleiding bergcursus :
excl. materiaalhuur
€ 260,-
Piloten met eigen spullen kunnen alleen begeleiding boeken en een deel van hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten met brevet B2 of B3 en piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op korting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Startgeld per week: € 20,-
  • Busritjes: €6 - €8,- per vlucht


Accommodatie

Het instructieteam van Paragliding Holland verblijft op de kleine en gezellige Camping Bergfriede. De camping is prachtig gelegen op de flanken van de berg en heeft een fantastisch uitzicht over het dal. Voor kinderen is dit ook een zeer leuke camping! PaHo reserveert aan het begin van het seizoen ongeveer 10 standplaatsen, het is dus van groot belang dat je bij je reservering vermeldt dat je via PaHo komt, dan kan de gastvrouw je indelen op de juiste plek. De camping heeft ook prachtige kamers en een luxe vakantie appartement te huur.


Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je prima met de auto binnen een dag naar Steinfeld rijden. Je kunt natuurlijk met het vliegtuig naar Innsbruck, Salzburg of Venetië vliegen maar dan is het nog wel een paar uurtjes met de (huur)auto of de trein. In Venetië huur je tegenwoordig voor ca. 15 euro per dag een auto, vandaar is het iets minder dan 3 uur rijden naar Steinfeld.


 Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.