25 jaar
Vliegverwachtingen

 Quixadá - Brazilië

We gaan op avontuur in Brazilië naar een ongekend goede XC spot! Ons teamlid Anton vloog hier bijna 200 km, dus maak je borst maar nat voor epic flights. De omstandigheden zijn er in deze tijd van het jaar ideaal: goede thermiek, mooie wolkenstraten, genoeg uitdagingen om zelfs de meest doorgewinterde XC-piloot van te laten glimlachen.

We hebben in Quixadá de keuze uit twee startplekken: eentje bij het hotel waar we verblijven en de hoofdstart van Quixadá. Tevens kunnen we een keer een dagtripje maken naar Canoa Quebrada, een prachtige soarstek langs de kust. Doorgaans zullen we de hoofdstart bij Quixadá gebruiken aangezien je vanaf daar beter met de wind mee weg kunt steken voor je XC-vlucht. Het landschap is misschien niet wat je zou verwachten van een paragliding stek: kleine bergen van een paar honderd meter hoog afgewisseld met vlakland!

Het gebied rondom Quixadá is een wolf in schaapkleren want juist in deze regio worden de wereldrecords gevlogen met paragliders. De thermiek komt al vroeg op gang en is goed, maar niet al te turbulent. Dit gecombineerd met een vrij constante wind van ca. 20 a 25 km/h vanaf het oosten (de kust), zorgt voor ideale omstandigheden voor lange XC-vluchten. Vroeg starten, omhoog soaren langs de rots naast de start en dan thermieken tot aan cloudbase en met de wind in de rug de wolkenstraten volgen. Verwacht dus geen FAI driehoeken, want het is een eenrichtingsverkeer overlandsnelweg.

Terugkomen doe je met de auto die met chauffeur continue voor je klaarstaat. We huren allemaal kleine auto's (goed voor 3 piloten met chauffeur), die jou volgen in de lucht en je oppikken van waar je geland bent. De kosten van de brandstof zit niet inbegrepen bij de reis en moet je per keer dat je opgepikt wordt afrekenen. Je betaalt dus meer als je verder vliegt en als je lokaal blijft heb je nauwelijks brandstofkosten. Zo kunnen we de kosten eerlijk verdelen!

Accommodatie
We verblijven in het mooie hotel Pedra dos Ventos, met comfortabele kamers, uitgebreid tropisch ontbijtbuffet (bij de prijs inbegrepen) en maarliefst twee zwembaden om de vermoeide XC-spieren wat uit te rusten. Voor een parapente piloot dus een luxieus onderkomen! De prijs is gebaseerd op verblijf in een 2-persoonskamer. Een single kamer is mogelijk indien er voldoende plek is en kost 165 euro extra voor alle overnachtingen.

Voor wie?
Voor deze reis is vereist:

  • Minimaal in het bezit van brevet 2 berg
  • Thermiekervaring in condities van 4 - 6 m/s
  • Goede starttechniek: je moet zelfstandig achterwaarts kunnen starten. Inbegrepen is wel starthulp van locals die je helpen om tussen de bellen door te starten.
  • Goede landingstechniek: je moet zelfstandig kunnen landen in thermische omstandigheden
  • Je moet met meerdere personen in een bel kunnen en durven vliegen
  • Een gps is echt een MUST voor deze reis, een vario/gps zoals de Flymaster GPS is een prima keuze! Het weten van de windrichting, je grondsnelheid en je glide ratio is van groot belang bij overlandvliegen.
  • Het is verplicht om een Spot of Inreach bij je hebt zodat de chauffeur je tijdens je vlucht kan volgen en kan inschatten hoe ver je wegvliegt. Als hij pas na je landing hoort dat je 150km verderop staat, kan het best een tijd duren voordat ze je opgehaald hebben. Daarbij zijn er grote delen van het land zonder GSM dekking, dus je moet echt satelliet communicatie hebben met je chauffeur. Eventueel kun je een Inreach huren via onze webshop.

Bij twijfel of deze reis geschikt voor je is, neem even op met ons kantoor.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Quixadá reis gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Quixadá reis en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


All-in tarief

Quixadá reis
all-in prijs
€ 995,-

Accommodatie met ontbijt, starthulp op locatie, briefings m.b.t. het gebied en XC mogelijkheden, de huur van een auto met chauffeur voor vervoer van/naar het airport en voor retrieval van al je XC vluchten is inbegrepen in deze reis. Zie voor meer informatie de reisnotities die je hieronder kunt downloaden.


Bijkomende kosten

  • Vliegticket: ca. €800,-
  • Eten en drinken: ca. €10 - €15 per dag.
  • Brandstof auto: o.b.v. gereden km's.


Accommodatie

We verblijven in het comfortabele hotel Pedra dos Ventos bovenop een kleine berg. Het hotel is luxe, heeft de beschikking over twee zwembaden, een goed restaurant met geweldig ontbijt buffet en heeft zelfs een eigen startplek!


Hoe kom ik er?

Als je vroeg boekt kun je meestal betaalbare vliegtickets vinden naar Fortaleza. KLM vliegt direct en is qua aankomst- en vertrektijden ideaal voor onze paragliding reis waardoor we 11 echte vliegdagen hebben in dit fantastische gebied. Lees de reisnotities goed door, zodat je het juiste ticket boekt! Neem bij twijfel contact op met ons kantoor.


 Download Reisnotities

Voor uitgebreide informatie over deze reis verwijzen we je naar de reisnotities. Neem voor vragen contact op met ons .