25 jaar
Vliegverwachtingen

Feltre - Italië

Het dal van Belluno is prachtig voor overlandvliegen! We hebben daar de keuze uit de verschillende startplekken bij Feltre, maar ook de startplek bij Pieve d'Alpago. Ruimte starts, goede thermische omstandigheden en een prachtige ridge helemaal vanaf Feltre tot aan Pieve d'Alpago. De overland cracks vliegen de gehele route op en neer en halen zo de 100km! Het dal biedt onderweg voldoende landingsmogelijkheden en 's avonds in het oude centrum van Feltre een leuke plek om uit eten te gaan.

Organisatie
Deze cursus wordt gegeven door JoMikael en een teamlid van PaHo. Jo is competitiepiloot, Xpyr piloot, super overlandpiloot, testpiloot en bekend met het gebied rondom Feltre. De vluchten van JoMikael op XContest zijn om van te smullen en zijn kennis over het vliegen is fenomenaal! JoMikael vliegt zelf mee tijdens de cursus en zal in radiocontact staan met de groep om aanwijzingen te geven en te proberen jullie telkens wat verder te krijgen. Zie Jo niet als instructeur, maar meer als een XC-coach en inspiratiebron. Je zult merken dan je onder zijn begeleiding al spoedig je grenzen verlegt en ineens kilometers van de start wegvliegt in onbekend terrein. Let op: de cursus wordt in het Engels gegeven, Jo spreekt geen Nederlands!

Voor wie?

Deze cursus met JoMikael is bedoeld voor piloten die reeds hun eerste stappen hebben gezet met XC vliegen en hun skills verder willen verbeteren. Je moet een redelijk ervaren thermiekvlieger zijn om goed mee te kunnen doen in deze week. Schroef jij met een big smile snel naar cloudbase, kun je thermieken in bellen van ca. 4 m/s en heb je al wat driehoekjes van minimaal 25 km gevlogen? Dan is dit de week voor jou! De maximale groepsgrootte is 10 piloten. De cursus is uitsluitend toegankelijk voor piloten met minimaal brevet 2 Berg. Tijdens de cursus wordt je uiteraard geacht zelfstandig te kunnen starten, buitenlanden en thermiekvliegen. Heb je nog nooit overland gevlogen? Dan is een overland light cursus zoals bijvoorbeeld in Lijak / Kovk wellicht meer voor jou.

Algemeen
Voor en na het vliegen is er de tijd om aandacht te besteden aan:

  • Meteo: wat zijn de voorspellingen, wat kan ik verwachten? Waar moet ik op letten vandaag?
  • Vluchtplanning: welke route is mogelijk vandaag? Hoe kan ik het beste vliegen?
  • ICAO kaart: waar mogen we wel vliegen en waar niet?
  • Vlieginstrumenten: hoe haal je het maximale uit je instrumenten?
  • Afdaaltechnieken: wat als het te hard omhoog gaat?
  • Het lezen van de lucht en van het landschap: waar moet ik zijn om mijn kans op thermiek te vergroten?
  • Omgaan met thermiek en de risico's daarvan.

Slecht weer?
Omdat we bij overlandvliegen nog meer afhankelijk zijn van het weer, verwachten we een flexibele instelling van de deelnemers. Mocht het weer er te slecht uitzien dan is het mogelijk dat we de locatie op het laatst veranderen naar een andere plek. Hierover wordt natuurlijk met de deelnemers gecommuniceerd. De alternatieve locaties zijn altijd super goede overlandlocaties, denk bijvoorbeeld aan: Speikboden, Lijak, Kobarid, Gemona, maar soms ook zelfs een stuk verder weg zoals de Chabre. Het doel is om een mooie vliegweek te hebben! We raden je dus aan om geen accommodatie vast te leggen totdat we de definitieve locatie hebben doorgegeven!!!

Inschrijven

Inschrijven voor onze Feltre XC cursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Feltre cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse overlandcursus:
excl. materiaalhuur
€ 475
Piloten zonder eigen spullen kunnen (een deel van) hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten die hun uitrusting bij ons hebben gekocht, hebben recht op klantkorting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Startgeld per week
  • Pendelbus naar de start

blokjeVerplicht leesvoer XC cursus

oranjelijn

 Deelname XC-cursus


Accommodatie

Het instructieteam van Paragliding België verblijft op Camping Gajole, een leuke camping aan het meer dat vlakbij Feltre ligt. We raden de deelnemers aan om nog niet te reserveren totdat zeker is dat we de cursus daadwerkelijk door laten gaan op deze lokatie!


Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je prima met de auto binnen een dag naar Feltre rijden. Vanwege de flexibiliteit die we moeten hebben bij overlandvliegen verdient het wel de voorkeur om met de auto te komen.


 Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.